tropische eilanden | martinique

Tropisch eiland: Martinique

Martinique is een eiland in de Caribische Zee, ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van Saint Lucia, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Martinique is van noordwest naar zuidoost ongeveer 60 kilometer lang. Het hoogste punt is de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) en is nog steeds actief. Door de vele neerslag die hier valt is het eiland verrassend groen en heeft hierdoor de bijnaam "de bloem van de Cariben" te danken.

De helft van de inwoners leeft in het arrondissement Fort-de-France. Dit is de hoofdstad en de belangrijkste bewoningskern aan de Baie des Flamands aan de West-Kust. De stad Lamentin, meer landinwaarts, is de tweede grootste stad. De rest van het eiland is bevolkt met verspreide gemeenten en stadjes.

Door de grote hoogte verschillen zijn de binnenlanden van Martinique een lust voor het oog met zijn prachtige natuur en de vele watervallen. Er komen hier unieke plant en diersoorten voor, de mangoest is hier een typisch voorbeeld van. Op het schiereiland Caravelle komen veel vlinder voor. De meeste toeristen vind men in het westen van het eiland waar de kusten en de zeeminder ruw zijn. De toeristen die het eiland bezoeken komen hier voornamelijk voor de zon, de zee en het strand maar zeker ook om de prachtige binnenlanden te ontdekken. Doordat er hier in de wintermaanden minder neerslag valt er er geen kans is op tropische stormen en orkanen is Martinique een ideale winterzon bestemming.

Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties