tropische eilanden | curacao

Curacao

Curaçao (Papiaments: Kòrsou) is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad en grootste plaats op het eiland is Willemstad, tevens voormalig hoofdstad van de Nederlandse Antillen.

Klimaat
Het klimaat van Curaçao is semi-aride; de gemiddelde regenval bedraagt jaarlijks 553 mm. De meeste regen valt tussen oktober en januari, het regenseizoen. De temperaturen zijn relatief constant met kleine verschillen door het hele jaar heen. De passaatwinden brengen overdag verkoeling en dezelfde passaatwinden brengen 's nachts warmte. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31.2 °C en 's nachts 25.6 °C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9 °C. Het eiland wordt nauwelijks aangedaan door tropische stormen of orkanen.

Stranden
Hoewel minder bezocht dan die van Aruba of Bonaire, kent Curaçao een groot aantal stranden. De meeste liggen aan de zuidkant van het eiland. De bekendste zijn:

Baya Beach, Blauwbaai (Blue Bay) , Daaibooi, Grote Knip (Playa Abou), Kleine Knip (Kenepa Chiki), Playa Forti, Manbo Beach, Playa Jeremi, Playa Kalki

Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties